Ksra marocana

de RuxyRux in Piine, 18 Dec 2010 | 7234 vizualizari

 

Aceasta paine plata este preparata cu gris si aromata cu anason.
Se serveste in mod traditional alaturi de tajine, o tocanita condimentata marocana, dar este la fel de buna cu salata, branza sau sosuri. Poate fi servita atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa
  • 500 gr faina
  • 150 gr gris
  • 1 lingurita anason macinat
  • o lingurita zahar
  • o lingurita si 1/2 sare
  • 2 lingurite drojdie
  • ulei masline pentru uns
  • susan pentru decorare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ksra marocana:

Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional).

Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm

Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt.

Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de minute.

Cand a crescut ungem cu ulei si punem susanul.

Incingem cuptorul la 200 grade si dam la copt pentru 20-25 de min sau pana painea suna a gol daca este batuta pe spate.

E atat de gustoasa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ksra marocana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana