La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii

de Mitinita in Pui, 20 Dec 2011 | 5333 vizualizari

 

Doar nu era sa vin cu mana goala la petrecere si ce mai bun de adus decat ceva de imbarligat limba. Acum va dau ceva usor,pe seara daca am timp ceva mai dificil:))
Aceasta tocanita se face de obicei cu suc de rodii,dar cum n-am avut,o idee sclipitoare imi dadu prin capusor. Sa folosesc fasiile de rodii uscate pe care le-a adus sotul copiilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui 
  • 1 ceapa mare,taiata cubulete 
  • 50 grame de migdale macinate 
  • 1 lingurita curcuma 
  • 1 fasie de rodii uscate sau suc de rodii sau concentrat de rodii 
  • sare ,piper 
  • Optional:
  • 2 vinete mici,taiate feliii rotunde 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii:

Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul. 

Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti. 

Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Cand incepe sa se caleasca se adauga migdalele macinate si curcuma. Se prajesc un minut dupa care se adauga bucatile de pui. Cand devin toate albe se adauga sucul de rodii. 

Se mai tine pe foc inca 5-10 minute si se opreste focul. Se adauga bucatile de vinete si se serveste cu orez cu sofran (o cana de orez,o cana si jumatate de apa si sofran).

De ce am pregatit o reteta iraniana? Fiindca atunci cand m-am inscris pe site nici nu era macar o sectiune pentru retetele din Iran si mi-am propus sa ajut eu la crearea ei. Si am reusit! Si voi mai continua sa adaug retete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

Mihaela11_jo 1

20.12.2011, 23:40

Foarte fina si apetisanta
Sarbatori fericite!
La fav, mai ales ca la noi se gaseste suc de rodii din abundenta

Ade200 1

21.12.2011, 04:09

Îmi place tot ce e cu rodii...ca în "1001 de nopţi" unde prinţesele coboară din aceste fructe!
Sărbători fericite!

adry88 1

21.12.2011, 09:33

faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]