Langosi cu branza si smantana

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2011 | 56443 vizualizari

 

La placinte, ....inainte!!..:)))
Sa va spun ca as manca in fiecare zi langosi? Sunt atat de buni si fragezi de la smantana...chiar si a doua zi, daca ii incalzesi la microunde.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 100 gr. smantana
  • 1 cub mic drojdie proaspata
  • 250 ml lapte cald (aproximativ)
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingura ulei
  • sare
  • Pt umplutura:
  • smantana
  • cascaval /telemea
  • mujdei de usturoi (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza si smantana:

Se amesteca ingredientele, apoi se framanta bine. Daca mai e nevoie, adaugati faina, astfel incat sa rezulte un aluat mai moale.

Se lasa la dospit aproximativ 1 h-1,30 h (depinde de temperatura din casa).

Se unge masa cu ulei si se imparte aluatul in bile egale. Mie mi-au iesit 10 bile, adica 10 langose.

Se aplatizeaza fiecare bila cu mana unsa cu ulei, dandu-i o forma cat de cat rotunda. Aveti grija sa o intindeti mai tare, pt ca va creste mult la prajit.

Prajiti langosii pe rand in baie de ulei foarte incins, si pe o parte si pe cealalta si claditi-i unul peste altul in farfurie, ca sa se mai inmoaie putin.

Serviti-i cu smantana si cascaval sau telemea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]