Langosi simpli si cu telemea Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 5473 vizualizari

 

Simpli, satiosi se prepara usor si ii putem servi cu ce dorim. Eu am facut dintr-o cantitate mai mare de faina fiindca suntem multi .Voi faceti din cat doriti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingura zahar
  • apa calduta cat cuprinde faina (depinde de calitatea fainii)
  • 400 ml ulei
  • 200 gr telemea Delaco
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi simpli si cu telemea Delaco:

Faina o cernem intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem sarea, drojdia si zaharul, apoi punem 100 ml apa calduta si facem o maia pe care o lasam 10 minute sa creasca. Apoi ne apucam de framantat, adaugam si 50 ml ulei si framantam bine (aluatul sa fie putin mai elastic ca si cel de paine). Dupa ce terminam de framantat acoperim cu un servet de bucatarie si lasam sa creasca intr-un loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut bine portionam aluatul in mod egal (eu am obtinut 16 buc) cam 100 gr/ buc.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, modelam langosul (sub forma de cerc) si il punem in uleiul incins lasand sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem pe un platou cu hartie absorbanta (pentru surplusul de ulei) si repetam operatiunea pana terminam aluatul.

Se pot servi cu ce se doreste.

Pofta buna! si sa va fie si reteta mea de ajutor.

TIPS-URI

1

Se pot servi la micul dejun cu: gem, telemea, smantana, finetti

2

O cafea langa, lapte sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi simpli si cu telemea Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu branza topita Delaco salam si ceapa