Langosi simpli si cu telemea Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 5633 vizualizari

 

Simpli, satiosi se prepara usor si ii putem servi cu ce dorim. Eu am facut dintr-o cantitate mai mare de faina fiindca suntem multi .Voi faceti din cat doriti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingura zahar
  • apa calduta cat cuprinde faina (depinde de calitatea fainii)
  • 400 ml ulei
  • 200 gr telemea Delaco
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi simpli si cu telemea Delaco:

Faina o cernem intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem sarea, drojdia si zaharul, apoi punem 100 ml apa calduta si facem o maia pe care o lasam 10 minute sa creasca. Apoi ne apucam de framantat, adaugam si 50 ml ulei si framantam bine (aluatul sa fie putin mai elastic ca si cel de paine). Dupa ce terminam de framantat acoperim cu un servet de bucatarie si lasam sa creasca intr-un loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut bine portionam aluatul in mod egal (eu am obtinut 16 buc) cam 100 gr/ buc.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, modelam langosul (sub forma de cerc) si il punem in uleiul incins lasand sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem pe un platou cu hartie absorbanta (pentru surplusul de ulei) si repetam operatiunea pana terminam aluatul.

Se pot servi cu ce se doreste.

Pofta buna! si sa va fie si reteta mea de ajutor.

TIPS-URI

1

Se pot servi la micul dejun cu: gem, telemea, smantana, finetti

2

O cafea langa, lapte sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi simpli si cu telemea Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari