Langosi unguresti

de adnia in Piine, 12 Ian 2013 | 13423 vizualizari

 

Trebuie sa spun ca ma gandeam de multa vreme la acesti minunati langosi unguresti, dar abea acum mi s-a aprobat acasa reteta de catre strumfisor (el e mai reticent la tot ce e nou, dar dupa ce i-am explicat in principiu ca langosii sunt niste gogosi mai mari, care se servesc cu smantana si cascaval..parca, parca ar fi mancat si el:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 75 ml lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 2 oua
  • 50 gr unt moale
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi unguresti:

 

Am pus drojdia la inmuiat in laptele caldut cu putin zahar (ca sa infloreasca repede), apoi am adaugat celelalte ingrediente, am format un aluat elastic si am lasat la crescut cca 1 ora, intr-un loc ferit de curent si langa o sursa de caldura.
Dupa acest interval de timp, am constat ca era prea mult aluat pt. cati langosi aveam eu nevoie sa fac, asa ca am l-am  impartit in doua:o parte am lasat-o pe masa, iar pe cealalta am bagat-o intr-o punga si am dat-o la frigider (aluatul se pastreaza fraged max 6 zile in frigider--cand aveti nevoie, il scoateti de la rece si-l lasati la temperatura camerei cca 1 ora, timp in care el redevine pufos si gata de folosit).
Buuun, dupa ce am impartit aluatul, am format cate o "gogoasa" mai mare si am prajit-o in ulei incins (se prajeste repede, cam 3-4 min total, si se umfla putin). Apoi am pus smantana si am presarat cascaval (reteta originala prevede si putin marar si patrunjel proaspat presarat peste cascaval, dar eu n-am avut)
Sunt foarte, foarte gustosi si rapizi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti