Lapte de pasare

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Dec 2010 | 6026 vizualizari

 

Este foarte usor de facut si este senzationala.Bucuria sotului meu .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua(cat se poate de proaspete)
  • 200grame zahar pudra
  • 50grame zahar
  • 1pachet zahar vanilat
  • o priza de sare
  • coaja de lamaie
  • 1 litru lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

se separa intai albusurile de galbenusuri.Pe urma se bat albusurile foarte tare,se adauga priza de sare si cele 50 grame de zahar.Laptele se pune la fiert la foc mic cu 50 grame de zahar pudra si vanilia.Intre timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se formeaza consistenta unei creme.Cand laptele fierbe usor ,se ia cu o lingura(udata in apa rece)bulgarasi de albus (de forma galustelor de gris) si se agauga in lapte si se lasa cam 4-5 minute.Pe urma se scot bulgarasii cu o strecuratoare si se pun intr-un castron.In laptele ramas se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine o crema.La sfarsit se adauga coaja de lamaie (cam un varf de lingurita).Se serveste cald sau rece dupa gustul fiecaruia.Bulgarasii se pun deasupra cremei inainte de servire.Pofta buna tuturor.

TIPS-URI

1

Laptele se poate fierbe pe abur.

2

Baton de vanilie

3

Nu prea multa coaja de lamaie

4

Vara este foarte gustos dupa cateva ore de lasat la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute