Lapte de pasăre

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 108357 vizualizari

 

Am citit ieri reţeta într-o revistă..azi am vazut-o postată de Nadina şi cum n-aveam nimic dulce preparat in casa...am executat-o

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1 l lapte
  • 3-4 plicuri zahăr vanilat
  • 10 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon alimentar
  • frişcă pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasăre:

Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura " bulgări" din albuşurile bătute adăugându-se în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcandu-se pe ambele parţi. Se scot într-o strecurătoare.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi  amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.

Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.

 

Claaar că n-am avut răbdare sa-l las la frigider. E un desert foarte fin şi rapid ;)

 

TIPS-URI

1

în lapte am mai adaugat 2 linguri pline cu zahăr; mie-mi place mai dulce

2

ce frumos absorb bulgăraşii sosul de zici ca-s sugative :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si crema de branza