Lasagna

de miremirc in Lasagna, 2 Feb 2012 | 32842 vizualizari

 

by e-retete.ro

 

INGREDIENTE

  • Sos ragu
  • 500 g carne vita (sau amestec porc si vita)
  • 50 g pancetta (sunca uscata dar neafumata)
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 50 ml vin alb
  • 2 lg ulei
  • 2 lg unt
  • 400 g pulpa rosii Cirio
  • sare
  • piper
  • oregano
  • un varf cutit de scortisoara
  • un varf cutit de nucsoara macinata
  • Sos bechamel :
  • 100 g unt
  • 2 lg faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • nucsoara macinata
  • piper  
  • 9 foi lasagna (eu am folosit Panzani)
  • 100 g parmezan ras
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pentru sos ragu :  Intr-o craticioara punem uleiul si untul sa se incinga pe foc, apoi adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras pe razatoarea mare. Calim timp de 10 minute

Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea macinata cu pancetta. Omogenizam si lasam pe foc cam 5 minute, pana se albeste carnea si se evapora sucul care-l lasa carnea, apoi stingem cu vinul alb si lasam pana se evapora . Adaugam pulpa de rosii si amestecul de condimente. Omogenizam si mai lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. trebuie amestecat din cand in cand, pentru a nu se prinde de fundul cratitei carnea.

Sosul ragu il putem folosi la diferite paste, la canellonni, lasagna etc.

Pentru sos bechamel : pe foc mic, topim intr-o craticioara untul, apoi adaugam faina si amestecam bine pentru omogenizare. Laptele fierbinte il turnam in fir subtire peste untul topit si faina, amestecand mereu; cu mana dreapta amestecam in sos si cu mana stanga turnam laptele . Acum adaugam sarea, piperul si nucsoara macinata.

Pentru lasagna : Fierbem foile de lasagna in apa clocotita cu sare timp de 3 minute, dupa care le scoatem pe un prosop .

Pregatim o forma (24x24 cm) astfel : cu cele 2 linguri de ulei ungem forma , inclusiv marginile, apoi ungem cu sos bechamel fundul formei.

Deasupra asezam 3 foi , usor suprapuse, jumatate din sosul ragu, apoi sos bechamel si presaram parmezan pe toata suprafata. Inca un rand de 3 foi, sos ragu ce a mai ramas, sos bechamel, parmezan . Ultimul rand, cel de-al 3-lea : asezam ultimele 3 foi, sos bechamel si parmezan mult. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 35 de minute.

Dupa ce au trecut cele 35 de minute, scoatem folia de aluminiu si mai lasam in cuptor pana se rumeneste lasagna deasupra (cam 10 minute)

Reteta aceasta de lasagna este absolut delicioasa !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Sim0na 1

07.02.2012, 19:50

Delicioasa!

adnia 1

11.01.2013, 20:03

fiul meu e innebunit dupa lasagna...noroc cu Garfield, ca asa a invatat si el ce e bun

babi5 1

15.12.2013, 14:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu sos ragu si ciuperci