Lasagna cu piept de pui si ciuperci

de rodica_m in Lasagna, 1 Iul 2011 | 10498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr foi lasagna
  • 700 gr piept de pui
  • 300 gr ciuperci
  • 500 gr rosii
  • 150 gr ceapa
  • patrunjel
  • 300 gr cascaval
  • Pentru sos bechamel:
  • 1 l lapte
  • 5 linguri faina
  • 100 gr unt
  • sare piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si ciuperci:

Ceapa, pieptul de pui si ciupercile se taie marunt.

Calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam pieptul de pui, si la sfarsit adaugam ciupercile lasam in tigaie vreo 15 min. Condimentam dupa gust.

Pregatim sosul: se topeste untul, se adauga faina se amesteca incontinuu, si se toarna si laptele. Lasam pe foc pana se ingroasa amestecand in tot acest timp cu un tel. Condimentam cu sare si piper.

Rosiile se decojesc (punem intr-un vas apa si cand incepe sa clocoteasca punem rosiile pt maxim un minut, se decojesc apoi foarte usor). Le dam prin blender, la fel si verdeata.

In tava punem putin sos bechamel, punem apoi foile de lasagna, punem peste foi jumatate din compozitia de piept de pui cu ciuperci si iar punem sos, repetam straturile pana terminam compozitia de carne si sosul. Dupa ultimul strat de foi de lasagna turnam rosiile pasate.

Dam la cuptorul incalzit la 180 C pentru 20 min. Intre timp dam cascavalul prin razatoare.

Dupa 20 min scoatem tava din cuptor si repartizam uniform stratul de cascaval ras. Mai dam la cuptor pentru inca 30 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna