Lasagna cu pui si ciupeci

de Oana in Lasagna, 13 Dec 2009 | 14615 vizualizari

 

Rapid, inventie de moment :))

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe dezosate sau 1 piept de pui
  • 5 ciuperci mari champignion
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri cu smantana
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita curry
  • foi de lasagna
  • 100 g cascaval razuit
  • cateva linguri suc de rosii
         Sos beschamel:
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura parmesan
  • un vf. cutit nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu pui si ciupeci:

Carnea de pui se spala, se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie cuburi, iar ciupercile se curata si se taie felii. Intr-o tigaie adanca (eu am folosit wok-ul) se pune putin ulei, apoi se adauga carnea si se lasa pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit pana scade zeama. Apoi se pun ciupercile si se amesteca pana se inmoaie. Daca zeama s-a evaporat se mai adauga apa! Se condimenteaza cu sare, piper si curry, apoi se adauga smantana si se mai lasa putin pe foc. La final se amesteca si mararul taiat fin.

Se prepara si sosul beschamel: se topeste untul, se adauga faina si apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu telul pana se ingroasa putin. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se pune parmesanul.

Intr-un vas de iena uns cu putin unt se aseaza foi de lasagna, apoi compozitie de pui si ciuperci, alternativ. Deasupra se toarna sosul beschamel si se pune sucul de rosii.

Se pune vasulacoperit cu folie in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se scoata tava, se presara cascavalul ras si se mai baga 5 minute in cuptor, pana se topeste cascavalul si se rumeneste putin.

TIPS-URI

1

Eu am pus deasupra cascaval afumat, i-a dat o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu pui si ciupeci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

madi_marin 1

09.01.2010, 11:44

buna rau....

crisad 1

11.01.2010, 17:01

am facut azi f gustoasa .am facut mici modificari dar am fost incantata de rezultat .cu siguranta o voi repete

Oana 1

11.01.2010, 19:36

Ma bucur, Crisad

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]