Lasagna cu spanac

de Brindusa in Lasagna, 12 Ian 2010 | 8227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 foi de lasagna (in functie de cat de mare e tava)
  • 500 g carne de pui tocata
  • 1 morcov mediu, ras mic
  • 100 g telina, rasa mic
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 200 g spanac (proaspat sau decongelat)
  • 200 ml vin alb
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 g smantana grasa
  • cate o lingurita de: oregano, maghiran, busuioc, menta (uscate)
  • sare, piper dupa gust
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 globuri de mozzarela (sau 300 g cascaval ras)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Intr-o tigaie mare  incalzeste uleiul si caleste ceapa, morcovul si telina pana se inmoaie, la foc mediu. Adauga condimentele si mai caleste 1 minut.

Adauga carnea, amesteca si gateste 15 minute (ai grija sa nu se arda carnea). Adauga vinul, sarea, piperul si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta. Adauga pasta de tomate. Daca sosul nu e destul de apos mai aduga apa. Lasa la foc sa fiarba 2 minute.

Incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-o tava pune pe fund 4-5 foi de lasagna, pana se acopera. Pune peste, jumatate din sosul de carne. Imprastie spanacul pe toata suprafata. Acopera cu alt strat de foi de lasagna si peste ele pune restul de sos. Deasupra imprastie smantana (in care poti pune o lingurita de nucsoara praf). Pune tava in cuptor pentru 20 de minute.

Dupa acest timp incearca cu o furculita daca sunt fierte foile de lasagna. Daca nu, mai lasa 5 minute. Daca da, pune mozzarela deasupra si mai baga in cuptor cca 10 minute, ca sa se topeasca si sa se aureasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (5)

Teo 1

13.01.2010, 22:39

chiar as fugi pana la Bucuresti pt. o portie;bucurosi de oaspeti?

Brindusa 1

13.01.2010, 23:10

pai asta tocmai s-a terminat, dar nu-i nimic mai fac una pentru tine!

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]