Lebăr de casă

de Dana_Retetegg in Mezel de casa, 28 Dec 2010 | 25456 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun am facut multe preparate traditionale: lebar, toba, carnati, etc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 1/2 kg fleica de porc
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri de otet
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • mate groase de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebăr de casă:

Matele curatate se spala bine in apa cu sare si otet, apoi se lasa putin la frigider. Ficatul se tine cateva ore in apa rece.

Carnea si ficatul se pun la fiert in apa. Se adauga ceapa si o lingurita de sare. Se indeparteaza din cand in cand spuma si se pun foile de dafin.

Dupa ce au fiert se lasa la racit si apoi se dau prin masina de tocat. Se adauga piper, boia si sare.

Matele se umplu cu ajutorul palniei de carnati montata la masina de tocat.

Se leaga la ambele capete si se tin la fiert cam 25-30 de minute. Se scot si se pun la presat.

L-am servit cu mustar, e foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebăr de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu facut in casa