Legume coapte cu sos tahini

de katty in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 4290 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel subtire
  • 1 vanata
  • 4 ciuperci
  • 100 gr tofu afumat
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • pentru sos :
  • 100 gr susan 
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon 
  • zeama de lamaie
  • sare 
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume coapte cu sos tahini:

Spalam legumele bine. Putem sa le curatam de coaja sau nu, in functie de cum ne place.

Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm, iar ciupercile in felii subtiri. Turnam uleiul si sosul de soia peste legume, le punem intr-un vas termorezistent, adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le dam la cuptor.
Intre timp pregatim sosul.
Punem susanul intr-o tigaie uscata, la foc mic. Lasam cateva minute, amestecand, avand grija sa nu ardem susanul. Dam deoparte, il lasam sa se raceasca si il macinam bine. Turnam uleiul si il mixam pana obtinem o pasta. Adaugam usturoiul maruntit, mustarul, zeama de lamaie, sare , piper  si 2-3 linguri de apa. Mixam pana obtinem consistenta unui sos. Tocam fin patrunjelul si il adaugam la sos.
Punem legumele pe farfurii si turnam deasupra sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume coapte cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci