Legume daneze cu spanac

de Panacris in Mancaruri de legume, 8 Mar 2020 | 2931 vizualizari

 

Nah, am trișat un picuț, am achiziționat legumele direct curățate, porționate, din frigiderul unicului market, Supeco din București;) Recunosc că, la legume congelate, stau tare bine, ca și varietate, versus preț ;) 

 

INGREDIENTE

  • Legume Daneze congelate (cartofi noi, broccoli, conopidă, morcovi, usturoi) cca. 800 g,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Spanac baby cca. 100 g,
  • Sare Himalaya 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Sos de soia 2 linguri.
  • Optional:
  • Parmesan sau tofu, ras 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume daneze cu spanac:

Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;)

Să revenim;) Legumele se pun într-un vas termorezistent sau tavă mai mare de cuptor, se asezonează de sare, piper sos de soia, ulei de măsline și se dau la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade acoperit. După ce s-a scurs timpul de gătire se descoperă, se adaugă foile de spanac și parmesanul optional, în perioada de post puteți folosi tofu ;) și se mai lasă la cuptor minim 5 minute.

Pentru varianta gătite în minuntul vas Zepter: în vasul rece se pun legumele, se asezonează de sare, piper sos de soia, ulei de măsline și se dau la gătit, acoperite, pe o sursă de căldură la foc mediu, până ce indicatorul termocontrulului de pe capac, ajunge la finalul zonei verzi, apoi se oprește focul, se lasă în continuare vasul acoperit, la gătit, fără sursă de încălzire, cca. 20 de minute până ce indicatorul termocontrolului, revine în zona bej.

Vasul ZEPTER, prin construcția lui unică și patentată, oferă beneficii multiple dacă este folosit așa cum trebuie. Fapul că se oprește focul când acul indicator de pe termocontrol, ajunge în zona verde, atunci baza vasului funcționează că o plită, deci economie de 60% energie.

După ce s-a scurs timpul de gătire se descoperă se adaugă foile de spanac și parmesanul optional, în perioada de post puteți folosi tofu ;) și se mai lasă la gătit, acoperit minim 5 minute.

Legumele se servesc ca atare, sau ca și garniture lângă preparate sățioase din carne.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume daneze cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille & Cous - cous