Stir fry este o metoda de prajire a legumelor. Prin aceasta metoda, ingredientele se prepara la foc mare, astfel incat sa ramana crocante. Acest fel de a pregati legumele se intalneste in bucataria asiatica.
Se curata ceapa, usturoiul, ardeiul gras si varza. Conserva de porumb se scurge de lichid.
Se taie ceapa si ardeiul gras in bucati mai mari. Varza chinezeasca se taie in fasii. Usturoiul se taie in felii subtiri.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat adaugam lingura de ulei. Punem legumele pe rand, mai intai ceapa, ardeiul gras, baby corn, usturoi si le tinem pe foc cam un minut. Amestecam prin scuturarea tigaii. Adaugam varza chinezeasca si condimentul pentru legume. Scuturam tigaia, adaugam sos de soia sau sare. Totul dureaza nu mai mult de 5 minute.
Se serveste cald.
1
amestecul de condimente contine: ghimbir, coaja de lamaie si piper
2
puteti adauga si altfel de legume, in functie de ce aveti in frigider