Legume umplute si sarmalute

de ianculubita in Porc, 30 Iun 2011 | 3717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg de carne amestec vita si porc mai grasa
  • 1kg dovlecei
  • 500g ardei gras
  • 1cutie de rosii
  • 1kg de rosii
  • 2cepe+1leg.de ceapa verde
  • 100ml ulei
  • 200g orez
  • frunza de vita
  • sare,piper
  • 1lingura de cimbru uscat
  • 2leg.de marar
  • 2leg.de patrunjel
  • 1leg.de leustean
  • 1cana cu bors
  • 3oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute si sarmalute:

In tigaia cu ulei,calesc ceapa tocata marunt,adaug cutia cu rosii iar dupa ce a scazut opresc focul;carnea data prin masina,o amestec cu ceapa,orezul,marar si patrunjel taiate marunt,sare,piper,cimbru,ouale batute si amestec foarte bine cu mana,dupa care las sa se odihneasca;frunzele le oparesc 3-4 min,dovleceiii spalati,taiati in jumatate,scobiti in interior cu o lingurita,eu,inainte de a-i umple,ii calesc putin;ardeiii de asemenea spalati si scoase cotoarele;4rosii,spalate,taiate rondele,le pun pe o farfurie,restul rosiilor,le dau la blender,le pun intr-un vas si le tin pe foc mic pana se face un sos;legatura de leustean,spalata,o pun pe fundul vasului si incep umplerea legumelor,deasupra pun cate o rondea de rosie iar intr-un alt vas pun sarmalutele;sosul de rosii obtinut il pun peste legume si sarmalute,completez cu apa si bors,mai pun cate 1 lingura de sare,apoi dau la cuptor la foc mic,mai bine de 1ora;avand doua vase,una o fierb deasupra pe aragaz;se servesc dupa preferinte cu smantana sau mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute si sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din carne tocata cu legume