Lichiu cu gris si capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Mai 2014 | 6752 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr faina alba proaspat cernuta
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf din coaja de portocala confiata
  • 1 linguri de zahar
  • 50ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 250 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 1 cana de gris
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 6 albusuri
  • 250 gr. capsuni proaspeti

Topping:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr. smantana
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat

in plus: putin zahar pudra pentru decorat bucatile de lichiu inainte de servire 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichiu cu gris si capsuni:

Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata.

Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei.

Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora.

Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O lasam la racorit.

Batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam capsunile spalate si zdrobite cu furculita.

Incorporam spuma de capsuni in grisul fiert (inca caldut).

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei, il intepam cu furculita din loc in loc.

Intindem crema de gris cu capsuni pe toata suprafata aluatului in strat uniform.

Toppingul il preparam astfel: mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul la temperatura camerei iar la final smantana.

Turnam toppingul peste crema de capsuni, nivelam si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 35-40minute.

Scoatem lichiul din cuptor, il lasam la racit in tava si dupa doua ore il putem portiona dupa preferinta.

Daca va place mai dulce il puteti pudra inainte de servire cu zahar.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichiu cu gris si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota