Linte cu usturoi si ardei

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 17 Mar 2012 | 6001 vizualizari

 

Sincer, n-am avut destula grija cu postul de data asta. Nu i-am dat organismului tot ce ii trebuie si se simte. In post, trebuie sa inlocuim pe cat posibil proteinele din produsele animale cu cele din ciuperci si legumele uscate ca lintea, nautul, fasolea etc. Aveti grija, postul trebuie sa fie in primul rand al sufletului, apoi al trupului. Si postul trupesc nu trebuie privit ca o ocazie sa mai dam jos niste kilograme, ci ca o curatare a organismului dupa toxinele ce s-au adunat pe parcursul anotimpului rece cand l-am "ajutat" sa infrunte frigul cu tot felul de alimente grele.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte rosie
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 200 ml bulion
  • 2 frunze de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru, marar dupa gust
  • sare
  • ulei de masline pentru calit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu usturoi si ardei:

Spalam lintea in apa rece si o lasam la muiat macar o ora, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Cand e gata o scurgem bine.

Calim ceapa tocata marunt, iar cand s-a muiat adaugam ardeiul taiat fasii subtiri si frunzele de dafin. Turnam eventual putina apa peste ardei ca sa evitam "prajirea", sa fiarba pana se inmoaie. Apoi punem lintea, bulionul si usturoiul pisat si lasam sa mai fiarba 5 minute la foc mic. Potrivim gustul de sare si presaram la final cimbru si marar, cate o lingura din fiecare.

TIPS-URI

1

Eu nu am mai gatit linte pana acum... spuneti-mi si voi, e normal ca din linte rrrrosie sa iasa galbena de tot? A fost colorata artificial?!

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu usturoi si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hribi cu ceapa si usturoi