Linzer cu dovleac si stafide aurii

de Panacris in Prajituri, 7 Dec 2011 | 4106 vizualizari

 

Clasicul Linzer l/am transformat intr/o tarta de sezon.

 

INGREDIENTE

  • Unt 300 g.
  • Zahăr 300 g.
  • Zahăr vanilat 2 Plicuri
  • Ouă 4 Bucati
  • Praf de copt 1 Plic.
  • Coajă şi zeamă de lamâie 50 g.
  • Făină 600 g.
  • Dovleac pentru placinte 300 g.
  • Stafide aurii 50 g.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu dovleac si stafide aurii:

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Coca se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele si se presara cu zahar si scortisoara. După ce s-a albit foaia, se scoate din cuptor, se pune dovleacul pregatit mai sus ;i se preasara stafidele aurii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu dovleac si stafide aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lilik 1

08.12.2011, 11:39

mena29 1

08.12.2011, 13:25

Ce bineee arata

gaby_gabytza 1

08.12.2011, 14:36

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere