Lipie arabeasca

de Anastasia in Piine, 26 Apr 2010 | 10520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina 
  • 250-300 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • 10 grame drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare 
  • jumatate lingurita de zahar,
  • ou+lapte pentru uns
  • susan, mac
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie arabeasca:

1. Se incinge cuptorul la 260 de grade

2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute

3.  Se formeaza din coca 4-5 bile mici, care se intind cu sucitorul pe o suprafata data cu faina. Trebuie sa se obtina discuri de aluat cu grosimea de jumatate de centimetru

4. Se ung cu lapte+galbenus si se presara susan

5. Intr-o tava presarata cu faina se aseaza discurile, cate incap, si se dau in cuptorul incins, pe nivelul cel mai de sus

6. Trebuie monitorizate bine de tot, se coc foarte repede, cand sunt umflate si coapte pe deasupra se scot, si se pun intre servete curate. Asa nu se vor usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie arabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]