Lipii taranesti

de Ancutsa in Piine, 19 Iul 2016 | 5465 vizualizari

 

Din urmatoarele ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine.

 

INGREDIENTE

  • 50 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg);
  • 1 cana apa calda;
  • 1 cana lapte caldut;
  • 1 lingurita sare;
  • Seminte de susan, chimen, rozmarin, oregano;
  • Pentru decorat: cateva masline, 1 rosie, 1 ardei gras;
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii taranesti:

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, apa calda odata cu laptele si sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Aluatul se imparte in aluaturi mai mici, care se intind bine cu sucitorul, pana obtinem niste turte subtirele. Se ung cu ulei de masline si se decoreaza dupa plac: rosii, ardei gras taiate rondele, masline taiate, oregano, rozmarin si seminte.

Se asaza turtitele in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptorul incins cam 15-20 de minute.

Restul de aluat va fi utilizat pentru o paine. Cat stau la cuptor lipiile, se framanta si se aranjeaza painea intr-o tava de chec, pe foaie de copt. Se va lasa la crescut cat timp se coc lipiile,  apoi se da si painea la cuptor. Aceasta se va coace in aprox 40-45 de minute.

Lipiile se servesc calde.

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/lipii-taranesti.html

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

dantes 1

24.07.2016, 11:50

Bune!

VanessaAli 1

02.08.2016, 17:39

O bunatate!

Ancutsa 1

02.08.2016, 19:32

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]