Cateodata ma napadesc amintirile si dorul de casa,de cei dragi...si in astfel de momente gatesc vreo reteta dea mamei sau a bunici...
Lipiile imi amintesc,bunica,plita calda si cat de nerabdatori asteptam lipia sa se faca....O mancam asa calda fara nimic sau cu gem...
Lipia e foarte usor de facut.
Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia.
Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare.
Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald.
Cand vedem aluatul crescut,si-a dublat cantitate, il impartim in 2-3 parti(depinde daca vreti lipii mari sau mici)Eu am impartit aluatul in trei parti.Se pune faina pe masa de lucru si se intinde cam cat e tigaia de mare,sa incapa bine.
In tigaie se pune un pic de ulei si se aseaza aluatul.Cu furculita intepam aluatul.Il mai lasam la crescut 10 minute.
Punem tigaia pe foc si coacem lipia pe ambele parti.
Asa procedam si cu restul de aluat.
Cand e gata se taie in doua si se umple cu gem de prune.
Nu va zic ce bunatate....mai ales ca imi aminteste bunica
1
lipia poate inlocui foarte bine painea