Un desert grecesc delicios! Și pe deasupra mai sunt și de post, nu lapte și ouă în aceste minunății.
Amestecăm făina cu drojdia uscată într-un castron. Facem o gaură în mijloc și punem apa, zahărul și sarea. Se amestecă bine, apoi turnăm uleiul și frământăm. Se acoperă și se lasă în loc cald pentru cel puțin o oră să crească.
Între timp preparăm siropul din zahăr și apă. Se lasă pe foc pentru 5 minute după care se lasă să se răcească.
Cu mâna unsă cu ulei, luăm din aluat și formăm biluțe cu diametrul de 2-3 cm, pe care le aranjăm pe un platou uns cu ulei.
Încindem uleiul într-o tigaie adâncă. Se scufunda biluțele de aluat în ulei și se prăjesc pentru aprox 2 minute, până devin maro - aurii pe toate părțile.
Eu am pus gogoșelele pe un platou puțin adânc și am turnat siropul peste ele. Dar ar fi fost mai bine dacă le-aș fi pus pe mai multe platouri mai mici. Mierea fie se amestecă cu siropul, fie se pune ușor deasupra. Se amestecă zahărul pudră cu scorțișoara și se presară uniform peste ele.
Poftă bună!