Luscos ardelenesc

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 3 Mai 2016 | 16515 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
 M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc afumata ( 4 coaste + carne macra);
  • doua crengute de cimbru uscat;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei gras rosu;
  • o varza alba (950 g);
  • 5 rosii;
  • 100 ml bulion;
  • sare si piper, dupa gust;
  • o legatura de marar verde;
  • putin cimbru uscat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Luscos ardelenesc:

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi. 

Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne. 

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Varza se clateste cu putina apa, apoi se taie cat mai marunt.

Mararul se spala si se toaca.

Se pun toate aceste legume peste carne, iar din marar se pune doar jumatate. Se lasa sa fiarba pana cand, atat carnea, cat si legumele, s-au patruns bine. 

Rosiile se spala si li se indeparteaza cotorul. Pentru a le decoji, se baga in apa fierbinte, apoi se scot imediat si se decojesc. Se taie cuburi, se pun in ciorba si se clocotesc circa 5 minute, dupa care se adauga bulionul, sare si piper, dupa gust, restul de marar si putin cimbru uscat. Se mai lasa sa clocoteasca putin, apoi este gata.

Ciorba se mai completeaza cu apa pe parcursul fierberii daca este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta cu macris