Mac&Cheese

de Angelina_Elena in Paste, 26 Noi 2012 | 6482 vizualizari

 

By www.cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 200 g telemea de vaca
  • 3 linguri cascaval Delaco
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mac&Cheese:

Intr-o oala punem apa cu o lingurita de sare la fiert.

Cand incepe ssa clocoteasca adaugam pastele, si lasam 8-10 minute sa fiarba.

Branza telemea se imparte in doua. O parte o taiem cubulete mici, iar cealalta parte o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Topim untul intr-o cratita micuta.

Adaugam faina peste unt, amestecam bine cu un tel, apoi adaugam laptele si amestecam in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Lasam sa de-a in doua clocote, apoi luam cratita de pe foc.

Adaugam in sos, amestecand bine cu telul, branza razuita, cascavalul si nucsoara.

Asezonam cu piper, apoi gustam sa vedem daca mai avem nevoie de sare(eu nu am mai adaugat, deoarece sarea din branza a fost suficienta).

Amestecam sosul cu pastele si cubuletele de branza ramase.

Turnam apoi amestecul intr-un vas termorezistent uns cu unt, si dam vasul la cuptorul incins pana se rumeneste deasupra.

Budinca americana se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mac&Cheese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna delicioasa