Macrou in folie

de alice_ciobanu in Peste, 14 Dec 2011 | 6398 vizualizari

 

Aseară am gătit, la repezeală, un peşte pe grătar. Resprectiv macrou în folie pus pe grill.

 

INGREDIENTE

  • macrou - 2 buc
  •  sare, delikat, rozmarin
  •  câteva roşii cherry
  •  ulei de măsline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in folie:

 Se spală bine peştele (macroul), se curăţă de tot ce are înăuntru, şi i se taie coada şi capul. Macroul se spală apoi sub jet de apă rece. Se freacă cu puţină sare, delikat, se stropeşte cu ulei de măsline şi rozmarin. Se lasă la frigider preţ de o jumătate de oră.  Apoi înăuntrul fiecărui peşte se pune cîteva roşii cherry tăiate în două, se mai stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se împachetează cu folie de aluminiu. Se pune pe grătarul încins, sau în cazul meu grill-ul pe aragaz, şi se lasă maxim o jumătate de oră.

   Foarte bun, foarte gustos şi mai ales foarte înmiresmat.

   Se serveşte cald alături de nişte legume sotate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in folie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chefal în sos provensal