Mafine

de Mitinita in Prajituri, 6 Feb 2011 | 12199 vizualizari

 

Astea sunt briosele preferate ale fiicei mele,ca sa nu le zica nici pe romaneste nici pe engleza le-a botezat.Sau asa o fi tradus ea...Eu as prefera sa-i placa cele cu lapte si oua,dar ea mereu pe astea le cere. Mereu trebuie sa am la congelator.Cantitatile sunt pentru 24 de briose si sunt bune si de post.
1 cup = 1 cana de 200 ml

 

INGREDIENTE

  • 3 cup faina
  • 2 cup zahar
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 6 linguri cacao
  • 3/4 cup ulei
  • 2 cup apa rece
  • 2 linguri otet alb
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mafine:

 

Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide.

Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul.

Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale.

Se coc la foc mediu cam 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mafine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose insiropate cu lamaie