Maki & Californian Rolls

de yafa in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2010 | 5338 vizualizari

 

Cum Americile si Asia ajung la un compromis ;)

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de alga
  • ~500g de orez pentru sushi
  • 100g de somon
  • 100g de ton
  • 1/2 castravete
  • o nuca de wasabi
  • susan
  • 4 linguri de otet de orez
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite rase de sare
  • omleta dintr-un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maki & Californian Rolls:

Orezul se fierbe cu ~660ml de apa timp de 10 minute, dam deoparte si acoperim cu un capac 20 de minute, fara sa ridicam in acest timp capacul. Separat otetul de orez, zaharul si sarea se da in clocot. Dupa ce orezul s-a racorit amestecam cu sosul format de otet. Lasam cateva minute la rece.

Pestele se taie in fasii de grosimea unui deget, la fel si castravetele. Atentie cand cumparati pestele, el trebuie sa fie foarte proaspat. Pe o foaie de alga depuneti o cantitate de orez si intindeti cam pe trei sferturi. Asezati  castravetele si pestele, ungeti cu putin wasabi. Rulam foaia de alga bine strans. Pentru “Californian rolls”  intr-o jumatate de foaie de alga asezam castravete, omleta si peste(somon sau ton), rulam bine strans. Intindem o foaie din orez, punem ruloul de alga si rulam. Presaram cu susan.

Dupa ce au stat cateva minute la rece, taiam cu un cutit bine ascutit rondele de 2-3 cm.

Servim cu wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maki & Californian Rolls" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulada din omleta