Malai

de cristinutanicolita in Cocktail, 24 Mar 2015 | 5618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg malai
  • faina
  • apa
  • sare
  • o lgt zahar
  • un pliculet drojdie uscata
  • ulei 1 lg
  • 200 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai:

Din malai se face o mamaliga putin mai moale si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit mamaliguta o sfarami bine,adaugi uleiul,zaharul drojdia si omogenizezi. Adaugi apa calduta si faina pana obtii un aluat potrivit de tare(ca cel de paine).Se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce a dospit se pune in tava si se mai lasa 20-30 min sa creasca. Se coace la foc mediu pana devine rumen.

TIPS-URI

1

Se poate unge cu ou inainte sa fie bagat la cuptor.

2

Apa se poate inlocui cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Malai dulce, reteta copilariei