Mamaliga aperitiv

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2017 | 3600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1,5 l apa
  • 1 + 1/2 cana malai
  • un varf lingurita sare
  • o lingura de unt
  • 150 g jumari porc uscate
  • 300 g branza de vaci razuita
  • 50 g sunca de casa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga aperitiv:

In tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un  praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt si cu o lingura de lemn se amesteca. Se lasa 2-3 minute, se adauga jumarile de porc. Se lasa cca. 4-5 minute si se adauga branza. Se amesteca bine, cat branza sa se topeasca. 

O tava termorezistenta se unge cu unt. Mamaliga se pune in tava. Deasupra se asaza bucati de branza si felii de sunca taiate subtire. Se da la cuptor, pentru cca 7-10 minute. Nu mai mult. 

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

21.01.2017, 14:29

Inca nu am facut mamaliguta cu branzica anul acesta . Urmeaza

alilianaa 1

21.01.2017, 20:31

Kytz

alilianaa 1

21.01.2017, 20:31

Mihaela, e si preferata noastra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corabioare de dovlecei