Mamaliga cu magiun de prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 6059 vizualizari

 

Tot din copilarie vine si reteta asta. Eu neavand magiun am pus gem de prune. A iesit foatre bun, un pic mai zemos decat imi aduceam eu aminte.

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50g unt
  • UMPLUTURA
  • magiun de prune (gem de prune)
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu magiun de prune:

Se face o mamaliga normala dupa reteta postata de mine.

Se unge cu unt o forma termarezistenta (eu an facut doua mai mici).

Se pune un strat de mamaliga.

Se pune un strat generos de magiun de prune (gem de prune am pus eu).

Se pune inca un strat de mamaliga.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana prinde culoare.

Se lasa sa se racoreasca, se scoate din forma si se portioneaza.

Se serveste calda (calduta) sau rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars