Mamaliga fiarta

de cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2014 | 4291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g malai
  • 1 lingurita sare
  • 1 1/2 apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga fiarta:

Apa se pune la fiert cu sare. Inainte de a da in clocot se presara foarte fin o mana de malai,amestecand sa nu se faca cocoloase si se lasa sa fiarba 5-10 min pana dispare spuma alba care se face deasupra. Atunci se pune tot malaiul necesar. Se trece facaletul prin mijloc si se lasa sa fiarba cca 20 min. Se amesteca apoi bine totul,se mai lasa sa fiarba cateva minute,se desprinde cu lingura de pe marginile ceaunului,se lasa sa se umfle si se rastoarna pe o farfurie, sau un fund de lemn. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga fiarta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor