Pentru mamaliga
Se pune apa la fiert cu sare si se lasa sa de-a in clocot moment in care adaugam putin cate putin malaiul(in ploaie) si amestecam repede pentru a nu se crea cocoloase, daca vreti puteti sa adaugati si unt in mamaliga. Sfat: se amesteca foarte bine cu telul si nici nu se produc aglomerari(cocoloase). Mamaliga trehuie sa fie mai moale facem o mamaliga pripita deoarece vom lua din mamaliga cu lingura si vom pune straturi.
Separat radem sortimentele de branza separat, punem la prajit baconul, amestecam bine cele trei borcanase de iaurt, iar din trei oua facem o omleta de culoare aramie, dupa care vom trece la aranjarea preparatului nostru in straturi.
Se ia un vas de Jena, se unge cu putin ulei, se adauga un strat de mamaliga, peste se adauga branza de capra, stratul urmator se pune iar mamaliga, deasupra se adauga baconul, urmatorul strat se adauga iaurtul si bucatele de unt, se adauga mamaliga peste care se adauga omleta, peste omleta se adauga telemeaua de vaca iar stratul final de deasupra este mamaliga.
Se da la cuptor aproximativ 30-40 de minute, pana se patrunde. Eu am lasat-o decat 30 de minute dar trebuia vreo 10 minute.
Pofta Buna