Mamaliga traditionala

de artyandra in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 3789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g de mălai
  • 1,1 litri de apă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • o frunză de pătrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga traditionala:

Vom pregăti ingredientele prezentate mai sus, apoi vom lua o cratiță, adăugând apa rece și mălaiul. Înainte de a se pune la foc, se va amesteca ușor cu o lingură de lemn, pentru diluare. În momentul în care apa va începe să fiarbă, se adaugă sarea, iar focul se va da la mic. Pentru 20 minute, vom lăsa mămăliga să fiarba la foc mic, acoperind cratița cu un capac. Vom amesteca foarte bine, din când în când, pentru a nu se prinde de cratiță. Vom adăuga uleiul și mai amestecăm pentru încă 5 minute.

Decorul este în funcție de preferința fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tigaie de post cu mamaliga si ciuperci