Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor

de Silvioara in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2012 | 20668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o mamaliga nu foarte vartoasa, mare in functie de numarul persoanelor de la masa
  • 500 gr. - 1 kg. branza de vaca sau oaie
  • 3-4 linguri de smantana
  • oua (tot in functie de numarul de persoane)
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor:

Se pregateste o mamaliga nu foarte vartoasa, in functie de numarul persoanelor de la masa.

Branza se sfarama cu furculita. Se unge bine cu unt o cratita mai mult larga decat adanca. Se aseaza un strat de mamaliguta, peste ea se pune branza sfaramata, apoi smantana uniformizata cu o lingura si totul se acopera cu un alt strat de mamaliga.

Cu dosul unei linguri trecute prin jet de apa rece se fac mici adancituri in stratul de deasupra. In fiecare adancitura vom sparge cate un ou. Se da cratita la cuptorul preincalzit, la foc mijlociu si se lasa pana se intareste albusul oualor.

Se scoate cratita si se lasa sa se racoreasca. Se portioneaza apoi cu o paleta mai lata.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Aurelia 07_07 1

27.02.2012, 08:07

Ce bunatate am descoperit eu aici

Silvioara 1

29.02.2012, 09:05

Ica

belina 1

22.09.2012, 22:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pakora de pui