Mamaliguta "gatita"

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2013 | 3588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • malai grisat 150-200 g
  • branza de capra 150 g
  • unt - doua linguri
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • putin piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta "gatita":

Se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot se face un terci din malai care se lasa sa fiarba. Dupa care putin cate putin se adauga, se amesteca pana ne iese o mamaliga buna, nu vartoasa. Pana o rasturnam pe un platou, punem o lingura de unt si omogenizam. 

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, cat sa iasa tari. Branza se rade. 

Cand este gata  punem mamaliga intr-o farfurie intinsa.  Peste ea, cat este fierbinte, se pune branza de capra rasa, ouale taiate rondele, unt taiat cubulete, iar branza de capra. Pe fiecare bucata de ou se pune o jumatate de lingurita de smantana. Se presara de-asupra putin piper.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta "gatita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alilianaa 1

29.07.2013, 18:38

Rocsi

laura_n 1

30.07.2013, 15:24

ce bine suna! chiar mi-ai facut pofta de oua fierte

alilianaa 1

31.07.2013, 19:57

.Laura.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta gratinata la cuptor