Mamaliguta in straturi

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 22 Oct 2019 | 4041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai
  • 4 l apa
  • 2 lingurite sare
  • 400 g branaza de burduf
  • 400 g cubulete bacon
  • 300 g carnati oltenesti afumati
  • 1 ceapa rosie taiata solzisori
  • cascaval 400 g
  • telemea 200 g
  • piper, un praf de cimbru
  • smantana pentru servire
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Punem la fiert in tuci apa cu sarea, apoi punem in ploaie malaiul. Tinem pe foc pana fierbe si obtinem o mamaliguta mai moale.

Punem cubuletele de bacon intr-o tigaie pana se schimba usor la culoare, apoi adaugam carnaciorii. Rumenim putin apoi punem cepa si calim pana se inmoaie. Asezonam cu pieper si cimbru.

Cand s-a facut mamaliga, ungem o tava cu unt, punem un strat de mamaliga, peste asezam amestecul de ceapa cu bacon si carnati. Deasupra asezam cercuri de branaza de burduf, razuim cascaval su putina telemea, acoperim cu un alt strat de mamaliga. Asternem o ploie generoasa de cascaval si dam la cuptor vre 40 -50 minte, pana se rumeneste frumos deaspra.

Servim fierbinte cu smantana deasupra sau rece cu o ceapa sparta alaturi!

Sa  ne fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta