Mancare de fasole pastai

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 21 Mai 2013 | 17735 vizualizari

 

Ador mancarica de fasole pastai!! A iesit o minunatie! Cu usturoi verde...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole pastai;
  • 2 cepe potrivite;
  • 3 morcovi;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 5 fire usturoi verde;
  • 1 catel usturoi uscat (mare);
  • 1 cutie cu rosii taiate in suc propriu;
  • 2 linguri pasta de ardei rosu;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • putin ulei;
  • marar verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole pastai:

Inlaturam capetele de la fasole si le rupem  apoi in 2 sau 3 bucati, cat sa le putem manca fara prea mare efort. Le spalam.

Punem un vas cu apa (aproximativ 2 l) si sare sa fiarba. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, adaugam fasolea pastai, acoperim cu un capac si lasam la foc mic maxim 10 minute.

Le scurgem de apa in care au fiert.

Intr-o oala incapatoare punem putin ulei si adaugam ceapa, ardeiul si morcovul tocat marunt. Calim putin legumele, apoi adaugam fasolea oparita anterior, acoperim totul cu aproximativ 1 l apa si lasam pana incepe sa fiarba.

Adaugam rosiile din conserva cu tot cu zeama, pasta de ardei rosu, cimbrul, piperul, sarea si miscam usor vasul astfel incat sa se amestece totul dar fara sa trebuiasca sa folosim o lingura - ca sa nu rupem (sfaramam) fasolea -.

Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 10-15 minute, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt, mai lasam inca 5 minute si inainte de a opri focul, adaugam catelul de usturoi zdrobit si tocat marunt.

Presaram marar, punem la racit si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei 1

21.05.2013, 17:38

Hmmmm ,,,, parca as manca si eu!

Patricia Iordache 1

21.05.2013, 18:33

Fetelor...multumesc!

Rocsi 1

21.05.2013, 19:18

Imi placeeee.Vreau o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai scazute cu usturoi