Mancare de iarna

de Ade200 in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 14669 vizualizari

 

Am pregătit o mâncare de duminică pentru diverse gusturi, combinând ce aveam la îndemână.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcă mai tânără, gât şi aripi
  • 1 bucată de muşchi afumat
  • 1/2 ţelină
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 4 cepe
  • 5 morcovi
  • 1 gulioară
  • 1 felie de bostan
  • 1 varză mică
  • 1 borcan de roşii mici în bulion
  • sos de soia
  • ghimbir
  • ardei iute
  • maioneză de casă
  • cartofi fierţi
  • castraveţi muraţi
  • 1 gogoşar proaspăt
  • 2 ouă
  • curry
  • mărar verde(la varză)
  • patrunjel verde pentru supă
  • un borcan de 700 ml cu roşii în bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de iarna:

Am pus carnea cu legumele de supă(morcov, ţelină, pătrunjel, gulie, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, câteva boabe de piper, sare) în oală sub presiune. Am lăsat 40 de mninute de când a început să fiarbă.

Am fiert cartofii în coajă şi oul pentru maioneză în apă cu sare.

Am scos legumele şi am strecurat supa. Dintr-o parte din legume, plus o pulpă şi aripile a făcut soţul meu salată de boeuf că le taie milimetric(eu nu am răbdare la aşa ceva). Am pregătit maioneza din oul fiert şi un gălbenuş crud, 1 lingură de muştar şi ulei.

Carnea afumată am tăiat-o felii şi am prăjit-o puţin că aşa-i place soţului.

Separat, am făcut o mâncare pe placul meu. Am călit 2 cepe şi 1 gogoşar puţin. Am adăugat felia de dovleac bucăţi,varza fideluţă  şi am călit iar, apoi am adăugat nişte supă. Am pus  nişte carne din cea afumată şi prăjită, 1 pulpă de curcă şi gâtul,  ce a mai rămas din legumele fierte(gulia, o parte din ţelină, un morcov, ceapa fiartă). Am adăugat un borcan de 700 ml cu roşii în bulion(pus de mine astă-vară), sos de soia şi ghimbirul feliuţe subţiri(cam cât un deget mic). Ghimbirul l-am pus mai la început să se moaie bine.

Pentru că îmi place picant, am pus şi o linguriţă de pastă de ardei iute şi nişte curry.

Câţiva cartofi fierţi se pot servi lângă carnea prăjită, iar 2-3 se adaugă la salata de boeuf/curcă! În supă se pot pune găluşte sau tăieţei. Pentru găluşte să amestecaţi oul bătut cu grişul cam cu 10 minute înainte de a le pune în supă, ca să aibă timp să se umfle grişul. In fotografie e grişul dupa ce s-a umflat.

Uite aşa facem feluri diferite dintr-un foc şi avem pe mai multe zile papa că doar mergem la serviciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele in sos de rosii