E foarte simplu, mai ales când te răzbeşte foamea într-o zi de post. Mazăre congelată avem pusă de astă vară, dacă nu se poate cumpăra că e prin toate magazinele.
Se curăţă ceapa şi se toacă, se curăţă usturoiul şi se taie mici rondele, se curăţă şi se toacă ardeiul (prefer cubuleţe). Morcovul se toacă şi el cubuleţe. O parte poate fi dat pe răzătoarea mare pentru că topindu-se leagă un pic mâncarea (pentru evitarea făinii). Aceste legume se călesc într-o cratiţă în puţin ulei şi când sunt un pic rumenite se adaugă mazărea şi se umple cu apă (să depăşească un pic ingredientele din cratiţă). Se pun şi foile de dafin cu boabele de piper şi sarea.
În funcţie de cât de repede fierbe mazărea se adaugă spre sfârşit sucul de roşii ori bulionul şi mărarul tocat (mai mare sau mai mărunt, după cum vrea fiecare).
Lăsând la o parte că mai mult am muncit la redimensionarea pozelor decât la gătit şi că aparatul meu foto merge cum vrea el vă doresc poftă bună.>:D<