Mancare de mazare cu oua romanesti

de Sidy in Mancaruri de legume, 14 Aug 2011 | 8639 vizualizari

 

Pentru ca tot e week-end va propun o reteta rapida pentru masa de pranz: Mancare de mazare cu oua romanesti

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare boabe
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta gogosari
  • frunze marar si patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 3 oua
  • 2 linguri otet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu oua romanesti:

Preparare mancare de mazare cu oua romanesti

Se curata si spala ceapa, rosia si ardeiul. Apoi se taie feliute subtiri care se calesc in putin ulei pina devin sticloase. Adaugam mazarea, sare si piper si lasam sa fiarba bine. Cand mazarea este fiarta se adauga deasupra frunzele tocate de patrunjel si marar.

Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu sare. Cand clocoteste adaugam otetul si punem oul spart. Lasam sa fiarba dupa cat de tare vrem sa fie oul.

Dupa ce oul este fiert, strecuram printr-o strecuratoare astfel incat oul romanesc sa ramana in strecuratoare si il punem deasupra portiei de mazare.

O reteta de mancare de mazare cu oua romanesti ideala pentru atunci cand vrei sa gatesti fara carne.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Deasupra oului se poate turna putin unt topit, daca doriti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu oua romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare si morcovi sote, cu carnaciori proaspeti prajiti