Mancare de naut cu carne de vita

de nilgun in Vita, 5 Aug 2013 | 14364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti de naut
  • 2 morcovi
  • 1 bucata carne de vita
  • 1-1/2 ceapa
  • jumatate ceasca ulei de masline
  • 1 lingura pasta de rosii
  • ardei iute (care nu a fost prea iute)- 1 bucata verde, jumatate rosu
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • chimen dupa gust
  • cimbru dupa gust
  • ghimbir - 1 bucatica cat un catel de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de naut cu carne de vita:

Nautul se pune de seara intr-un vas cu apa. Pana a doua zi isi va dubla volumul.  A doua zi se spala in mai multe ape. 

Intr-un vas se pune uleiul, ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele. Se caleste cateva minute, dupa care se pune o lingura buna de pasta de rosii, se mai caleste 2 minute, se pune nautul, peste naut se toarna 6 cescute de apa, ardeiul iute tocat, chimenul, sarea, piperul, cimbrul, ghimbirul si usturoiul. Carnea care a fost fiarta separat, se taie bucatele, se asezoneaza cu sare si piper si se pune peste naut. 

Se pune capacul si se fierbe la foc alert jumatate de ora, dupa care se incetineste focul si se mai lasa la fiert cam 45 de minute pana ce nautul este inmuiat.

Se opreste focul si se pune patrunje tocat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]