Mancare rece

de BuniMaria in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2009 | 17694 vizualizari

Mancare rece

 

E un aperitiv preferat de familia mea cu ocazia Anului nou.

 

INGREDIENTE

  • 1kg.carne de pui sau de iepure
  •  2kg. ceapa 
  •  100-150g.masline
  •  100-150 ml.vin
  • piper
  • o foaie de dafin
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rece:

               Se spala carnea,se portioneaza ca pentru friptura,si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin ulei.

Ceapa se curata,se taie pestisori ,se pune la fiert ,iar dupa cateva clocote ,se strecoara si se pune in cratita cu  carne .Se pune la fiert ,adaugandu-se apa ,cat sa cuprinda carnea si ceapa .Se fierbe la foc mic ,sa nu se prinda .Cand e aproape fiarta carnea si ceapa  se adauga vin,sare dupa gust ,piper tot dupa gust o foita de dafin si maslinele.Se mai lasa pe foc ca sa scada lichidul sa nu aiba sos.Se da la racit si se serveste rece.

TIPS-URI

1

maslinele se fierb inainte de a fi adaugate

2

mancarea este foarte scazuta, fara sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv