Mancare taraneasca de legume

de Ancutsa in Mancaruri de post, 12 Apr 2021 | 4681 vizualizari

 

Am pregătit această mâncare de post, cu linte verde, mazăre galbenă, cartofi, ardei și morcovi.

 

INGREDIENTE

  • 100 g linte verde,
  • 100 g mazăre galbenă,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • 1 ardei,
  • 750 ml apă,
  • 2 linguri bulion,
  • Sare, după gust,
  • opțional: pătrunjel proaspăt, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare taraneasca de legume:

Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte.

A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se decojească ușor (în cazul lintei).

Cureți și speli morcovul, cartofii, ardeiul și ceapa. Tai ceapa solzișori, cartofii îi tai cuburi, ardeiul îl tai cubulețe, iar morcovul, rondele.

Într-o cratiță, încingi puțin ulei și călești ceapa, adaugi sare, morcovul și acoperi cu 200 ml apă (un pahar). După aprox 5 minute, adaugi și cartofii și ardeiul.

Mai completezi cu 350 ml apă (un pahar și jumătate), iar când cartofii sunt aproape fierți, adaugi lintea și mazărea galbenă. Mai lași să fiarbă 10-15 minute.

Adaugi bulionul desfăcut în 200 ml apă.

Mai lași să fiarbă cam 5 minute, apoi iei focul.

Servești cu verdeață proaspătă tocată mărunt.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/mancare-taraneasca-de-legume.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole pestrita