Mancarica de castraveti acri

de Ina in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2010 | 11144 vizualizari

 

O mancare pe care o facea des soacra-mea, dar acum o fac si eu, la insistentele lui Costel :D

 

INGREDIENTE

  • 1-2 muschiuleti de porc  ( in functie de cat sunt de mari )
  • 3-4 linguri cu ulei 
  • 4-5 cepe
  • un borcan castraveti in otet
  • 3-4 linguri cu bulion
  • o lingura cu faina
  • cimbru
  • marar
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de castraveti acri:

     Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta.

     Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa )

     Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Punem intr-o oala 3-4 linguri cu ulei ( eu pun de masline ) , il incingem si calim  ceapa pana devine aurie. Adaugam bucatile de carne, le rumenim putin apoi turnam si putina apa  si lasam sa mai fiarba. Adaugam bulionul, foile de dafin, cimbru, sare dupa gust, piper si mestecam.    Faina o desfacem intr-o ceasca cu apa si o  punem in oala strecurata  si mestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Castravetii scursi de apa ii punem in oala si mai lasam ca mancarea sa fiarba 5 minute, dupa care putem opri focul si adauga marar verde.

     Este o mancarica foarte gustoasa si racoritoare. Se poate servi atat calda, cat si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de castraveti acri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]