Mancarica de conopida

de Nadyne in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 5797 vizualizari

 

Retete economice de post

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide medii
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 3-4 rosii sau o cutie rosii cuburi
  • 2 linguri legume deshidratate
  • ulei
  • cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de conopida:

Conopida se curata de frunze, se lasa 10-15 minute in apa rece, apoi se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie fiarta excesiv, pentru a nu se sfarama, cand o adaugam in mancare. 

 Intre timp, curatam si spalam celelalte legume, oparim rosiile si le decojim (daca folosim proaspete).

 Ceapa taiata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei, pana devine translucida, adaugam ardeiul taiat fasii si morcovii dati pe razatoarea mare.

 Adaugam cimbrul, legumele deshidratate si le mai lasam la calit cateva minute, apoi turnam putina apa si fierbem cateva clocote. Punem si conopida, rosiile proaspete sau din conserva, apa cat sa acopere buchetelele si potrivim de sare si piper.

 Lasam sa fiarba la foc mic, iar la final, adaugam usturoiul maruntit si presaram mararul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei prajiti pentru masa festiva