De obicei, mancarea gatita imi place s-o servesc fierbinte, insa, acest preparat il prefer rece, asa cum vi-l recmand si voua.
Suntem in plin sezon de legume proaspete de gradina si ar fi bine sa ne bucuram din plin de aroma acestora. Incercati aceasta combinatie si-mi veti da dreptate !
1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva minute pe fiecare parte . Ii scoatem intr-o cratita si ii lasam acoperiti cu un capac astfel incat atunci cand le curatam coaja sa se desprinda usor.
3. Curatam ceapa, o taiem solzisori si o punem la calit in ulei cu putina sare.( optional, se poate adauga 1 lingurita vegeta de casa )
4. Taiem rosiile cubulete si le punem peste ceapa, lasandu-le la foc mic pana se formeaza sosul. In acelasi timp, punem vinetele la gratar, pe ambele parti. Le adaugam sosului de rosii si lasam in continuare sa fiarba la foc mic.
5. Cand vinetele s-au inmuiat, adaugam ardeii curatati de coaja si cotoare si taiati fideluta si potrivim de sare si piper. La final, adaugam usturoiul taiat felii subtiri, mai lasam doua minute si oprim focul.
5. Adaugam patrunjelul tocat marunt.