Mancarica incropita

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 23 Aug 2019 | 3168 vizualizari

 

Din categoria hai sa fac ceva de haleala cu ce am la indemana....am mai gasit in gradina niste fasolica fideluta, nu multa dar foarte cruda, aia multa am pus-o la congelator. Apoi ceva carnita ca doar sunt leoaica si trebuie sa rod si eu ceva. Carnita aia este afumata, sumt bucati de la coasta cu cartilagii, o bunatate pentru cei ce vor sa roada ceva, asa ca mine.Apoi niste rosii cu ardei, ca tot am facut amestecul asta pentru iarna si o sticla nu s-a umplut, asa ca am pus-o in mancarica, ceapa tot din recolta de anul asta, nu foarte mare dar gustoasa si la final niste marar proaspat, cam firav, am aruncat in dorul lelii niste samanta si uite ca a rasarit si mararul....gata cu vorba sa bagam si textul....Din start spun ca este o reteta care nu are ingrediente cantarite, ca nici stramosii nostri nu cantareau ingredientele si le iesea  mancarea....

 

INGREDIENTE

  • cca 8-9 cepe potrivite ( adica cat au crescut ele in gradina)
  • niste fasolica fideluta foarte frageta, nu multa cat am mai gasit pe vrej
  • amestec de rosii cu ardei.....productia de anul asta
  • cca 500 g carne afumata cu cartilagii
  • marar proaspat
  • ulei cca 50 ml
  • un pahar cu apa, cca 250 ml
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica incropita:

M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am pus la prajit intr-o cratita cu ulei , le-am lasat cca 15 min cat sa se perpeleasca-n ulei, apoi le-am scos pe o farfurie. Am pus ceapa in cratita si am calit-o, am adaugat apoi fasolica si am lasat-o 10 min dupa care am adaugat apa , am acoperit cratita cu un capac, am dat focul foarte mic si am lasat sa fiarba cca 30 min. Dupa cca 30 min am adaugat amestecul de rosii si ardei si bucatele de carne, am acoperit din nou cu capac si am lasat sa fiarba la foc foarte mic cca 1 ora. La final stingem focul si adaugam mararul tocat. Servim fie cu mamaliguta calda sau cu paine si binenteles niste castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica incropita" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco