Mazare boabe cu pulpe de pui

de mihaelaradu in Pui, 3 Aug 2011 | 8729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva de mazare boabe sau o punga de mazare (congelata/proaspata)
  • 3-4 ciocanele de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica (dupa preferinta, eu nu am pus acum deloc)
  • 1 ardei
  • 3-4 linguri bulion sau pasta de rosii
  • 1 lingura faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare boabe cu pulpe de pui:

Pulpele se spala bine. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete.

Intr-o cratita, calim legumele intr-o lingura de ulei. Adaugam pulpele pe care le lasam la calit 2-3 minute. Stingem cu apa rece, atat cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba pt 10 min.

Mazarea spalata se adauga peste pulpele aproape fierte. Se mai fierb impreuna 10-15 minute (pana carnea se desprinde de pe os). 

Pregatim rantasul/ ingrosala: 1 lingura de faina se freaca bine cu bulionul (sa nu se faca cocoloase). Adaugam si putina zeama de pe mazare ca sa aducem sosul la aceasi temperatura. Condimentam cu putina vegeta sau 1 cub knorr. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote cu ingrosala.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare boabe cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

mihaelaradu 1

29.08.2011, 19:04

Multumesc fetelor Va astept pe toate la ceva bun in fiecare zi, dar s-a stricat aparatul foto (bata-l vina) si nu mai pot face pozici

Miha 1

08.11.2011, 09:47

La multi ani! Sa fii iubita!

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:38

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi