Mazare cu friganele

de gugugh in Mancaruri cu carne, 21 Oct 2010 | 4433 vizualizari

 

buna rau in aceasta varianta

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mazare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (gras, kapia, gogosar, la alegere)
  • ulei
  • carnita la alegere
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • marar proaspat
  • Pentru friganele: 
  • felii de paine
  • ou 
  • sare
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu friganele:

Pentru mancarica de mazare procedam astfel: carnita o spalam, o portionam si o punem la fiert . se fierbe pana e patrunsa bine.
Ceapa se taie solzisori si se caleste in cateva linguri ulei apoi se adauga ardeiul taiat cubulete, dupa ce s-a patruns si ceapa si ardeiul se adauga si carnea si mazarea din cutie cu tot cu zeama ei. Se fierbe cateva clocote apoi se adauga pasat tomate se asezoneaza cu sare si piper si la sfarsit adaugam mararul tocat marunt.

Pentru friganele taiem painea felii, oul il batem bine si punem un praf de sare. Uleiul il incingem bine bine si dam felia de paine prin ou nu se insista si se rpajeste in uleiul incins. Se scoate pe hartie absorbanta. Se serveste calda cu mancarica de mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]